niedziela, 14 lipca 2013

Hawajskie skrzydełka


Odwiedzając blog Kasi natrafiłam na przepis na skrzydełka hawajskie, od razu wiedziałam, że będę musiała je wypróbować. Uwielbiam wszystkie potrawy mające w składzie ananasa :) oczywiście się nie zawiodłam. Są pyszne, coś dla lubiących słodkawe potrawy.

Składniki:
  • 12 skrzydełek kurczaka
Marynata:
  • 6 krążków ananasa z puszki
  • pół szklanki sosu barbecue
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól, pieprz
  • szczypta imbiru
Ananasa zmiksować i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do miski skrzydełka, wymieszać z marynata, przykryć folia i włożyć do lodówki na minimum 3 h.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec skrzydełka w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez 1,5 h. Ostatnie pól godziny piec bez przykrycia, żeby skrzydełka się podpiekły.

Podawać z ryżem, polewając powstałym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...