czwartek, 11 września 2014

Zielone smoothie z gruszką


Gęste, zielone smoothie z gruszek, szpinaku i awokado.


Składniki na 2-3 porcje:
  • 3 gruszki
  • 1 awokado
  • garść szpinaku
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie)

Gruszki, awokado obrać. Pokroić na kawałki.
Do blendera kielichowego wlać jogurt dodać szpinak, gruszki i awokado. Dodać syrop z agawy. Zmiksować na gładką konsystencję.


8 komentarzy:

  1. Musi być pyszne! Czy w konsystencji koktajlu bardzo zaznaczają się gruszki? Większość z nich ma twarde grudki w strukturze i jak ich używam do koktajli to bardzo mi to przeszkadza.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja ich tak bardzo nie wyczuwałam, a czy używasz blendera kielichowego czy tzw. żyrafy? Te kielichowe mają wyższą moc i zazwyczaj dobrze mi miksują na gładką konsystencję.

      Usuń
  2. Wygląda rewelacyjnie, cudne zdjęcie!! Pozdrawiam i zapraszam do Nas

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak cudnie podane :) Interesuje mnie ten dodatek szpinaku :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubie ta kombinacje, swietnie zdjecie

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...